Followers

10 perkara pelik tapi benar tentang aku



Apa kahabar semua? Sihat tak..mungkin sekarang ni ade yg masih dlm mood raya dan mungkin juga dalam mood kerja..fit harap mood anda semua dlm keadaan happy n bersemangat..jadikan hari ini lebih baik dari semalam..ok lah..hari ni fit nk share sikit tentang diri fit..memandangkan blog ni baru dirasmikan semalam..eloklah fit beri mukadimah tentang diri fitri..

Tak kenal maka tak cintakan..so entry kali ni aku perkenalkan sedikit sebanyak tentang diri ku

10 perkara yang orang tak tahu pasal aku?


  1. Malu..macammana nk atasi perasaan malu..huhuhu..secara semulajadinya aku ni pemalu orangnyer..cammana nak tahu aku dlm keadaan malu atau tak...Kalau aku dalam keadaan malu muka aku akan merah terutamanya bahagian telinga..hehehe kalau ade yg tanya kenapa telinga kau merah fit..aku akan jawab cuaca panas agaknya..sambil tersipu2 kucing..mioww mioww..
  2. suka senyum????Aku ni murah dengan senyuman..setiap pagi aku akan pandang gambar2 sumber inspirasiku..aku akan senyum pada gambar-gambar tu n aku akan ckp I LOVE U..muahhhhh..hehehe.
  3. gelak tak boleh blah…aku ni jenis tak mudah gelak tapi bila gelak..hahahhahah gelak aku bersepah sampaikan orang akan gelakkan tawa ku yang agak cute tu..hahaha..hahahaha..hahaha..
  4. ini habit aku dari kecil..bila keluar mana2 aku akan pastikan membawa beg galas..bila tidur pun aku lebih suka peluk beg galas aku..kalau aku takde beg galas.. aku akan rasa seperti biskut yang lemau..ditelan mati emak..di luah mati ayah..hahaha (ntah apa2 peribahasa aku ni)
  5. ni bukan aku cakap tapi member2 cakap..aku adalah seorang listener n speaker yang baik…hehehe ada masa aku banyak cakap n ade masa aku suka mendengar..depends gak pada orang yang kedua tu..kalau dia jenis pendiam aku lah yg suka memulakan perbualan..tapi bila dia suka bercakap aku lah yg jadi tukang dengar..WARNING!! telinga aku jenis tak boleh dengar org cakap besar or belagak..n orang2 yang suka mengaibkan orang lain..aku cepat membahan orang2 yg dlm kategori ini..
  6. Aku bukan lah pelawak..tapi kawan2 aku suka lepak ngan aku coz dia cakap aku lawak..tang mana yang lawak tu aku tak tahu..
  7. marah!!!!..hahahha..aku bukan jenis suka marah..kalau aku marah pun aku akan senyap dan cepat2 minta maaf pada orang yg aku marah tu..bagi aku marah tu bukan lah penyelesaian pada masalah tapi ianya sekadar nafsu yang merosakkan hubungan..aku kalau marah paling lama 24 jam je..hehehe tapi kalau aku geram paling lama 24 hari..hehehe
  8. coklat…mmmmmmm sedapnyer.. I lovin it..semua coklat aku suka..aku ni gila coklat yang tahap kritikal..yg paling best hobi aku mengumpul pembungkus coklat..siapa yg bagi hadiah kat aku especially coklat..aku akan tulis namanyer pd pembungkus coklat n jadikan penanda buku..hahaha percaya atau tidak berkat hadiah mereka sampai sekarang aku akan ingat moment n cara seseorang tu menghadiahkan aku coklat..
  9. pembersih??Aku bukanlah pembersih sangat..tapi aku paling pantang kalau meja tulis aku dalam keadaan bersemak,n katil tidur ku tak terurus..dua tempat ni mmang akan create mood aku atau spoil kan mood aku…kalau aku buzy cmnepun aku akan pastikan tempat aku belajar n tempat aku tidur dlm keadaan OK..
  10. suka tengok orang…kalau aku boring aku suka release tension duduk kat tingkat atas kat shopping complex n tengok gelagat orang ramai..masa inilah aku boleh lihat reality sebenar masayarakat aku khususnya..ade yang boleh di ambil pengajaran dan ade juga yang boleh dijadikan contoh kehidupan..hehehe mungkin dulu cita2 ku nk jadi pakar psikologi..
    dari dulu aku minat sangat tentang psikologi manusia..aku nak belajar tentang human behavior…tup tup aku sekarang ni belajar tentang animal science kat UPM..jadi pakar psikologi haiwan lah gamaknya... but its ok rezeki ada di mana2 yang penting usaha tangga kejayaan..










5 ulasan:

bee shaz wals said...

best entry from u...teruskan berblogger yea

aien hermionie said...

waa.. pemalu..

Dari Mata Pena Seorang Insan Biasa said...

haha..malu-malu kucing jew..heheh malu itu hiasan sebenarnyer..

loVe puRpLe said...

fira pun suke makan cokelat n megemas, but tido tak peluk beg but peluk bear hehhe (^-^)

Dari Mata Pena Seorang Insan Biasa said...

hahahha beg saya tu dah penuh peta air liur basi saya..pendek kata beg tu adelah beg busuk..hahaa

I Believe What I See

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Hak milik sepenuhnya Norfitri Abdullah Sani/Rawang Selangor