Followers

Siapa Sebenarnya Anak Yusni Jaafar?

semoga ceria ceria selalu hendaknyer..salam blogger untuk semua pembaca :)
 
berdepan dengan hari yang membosankan..lepak dalam bilik menghadap laptop dan siapkan kerja yang tertunggak..di saat warga UPM bercuti..aku pula seorang diri melunaskan kerja-kerja yang tertunggak..ape nak buat dah tanggungjawab..walaupun kadang2 rasa nak termuntah menghadap kerja-kerja yang tak pernah selesai namun aku gigihkan juga untuk setelkan sebelum due date kerja-kerja sepatutnya dihantar..
 
mendapat panggilan telefon dari kawan ku Taylor Swift (bukan nama sebenar) hehehehe..."jom hangout kat The Mines Downtown Night Bazaar malam ni" ayat itu terpacul dari mulut dia sebaik salam nyer aku jawab..seperti Upin Ipin mendapat ayam goreng panas....(heheh berperibahasa plak)..aku pun bersetuju keluar malam ini....horayyyyyyy happy giler..mana tak nyer aku dah boring tahap gaban ni..dah macam laki mati bini dah aku sorang-sorang dlm bilik ni..rasa nak menjerit je kebosanan tapi takut makcik cleaner ingat aku gila..huhuhu..sekali dah ade org offer nk ajak keluar so ape lagi berbunga-bunga lah di hati..hahaha..
 


down town di mines yang baru di buka tahun lepas..jom lepak-lepak di sini


habiskan masa bersama member-member dihujung minggu memang menyeronokan..lagi-lagi bila dah lama tak jumpa..kalau jumpa dah macam rancangan jejak kasih plak..alamak panjang berjela-jela intro aku kan kan kan..so ape kene mengena plak ngan tajuk entry aku kali ni..nak tahu? silalah baca lagi :)
 
bersambung...
masa aku jalan-jalan dok wusha-wusha barang baek punyer kat gerai-gerai kat bazar ni. tetibe deria pendengaranku tertumpu pada satu lagu dari  portable speaker gerai makan yg ade kat situ..lagu ni macam familiar satu ketika dulu tapi dh lama aku tak  dengar.. lagu ni lah lagu feveret emak aku nyanyikan masa dulu-dulu time zaman romantik ngan bapa aku dulu..hehe bunyi lirik nyer camni
 
"angan angan
Bila mencari pasangan
Yang bakal jadi pilihan
Si hartawan
Angan-angan
Jejaka pilihan hati
Punyai personaliti
Segak tinggi

Cari-cari
Tunggu-tunggu
Masih belum bertemu
Hari-hari
Yang berlalu
Meningkat usiamu
Pilih pasangan
Memang tak mudah
Asyik berangan
Tak jadi nyata

Angan-angan
Biarlah berbatasan
Jangan sampai penantian
Berpanjangan
Angan-angan
Hanya indah dikhayalan
Yang harus engkau hadapi
Kenyataan "
 
aku pun dengan selambanyer memberitahu pada Q , member yang kebetulan berjalan dengan aku masa tu..aku cakap aku tahu lagu ni lagu ni anak Yusni Jaafar yang nyanyi..tapi aku terlupa nama anak Yusni Jaafar sebenarnyer maka dengan confident n excitednyer aku petiklah nama Erma Fatima..bila si Q ni dengar dia punyer melekeh-lekeh gelak kan aku..kalau dah gelak macam puntianak harum sundal malam, mata siapa yang tak memandangkan..satu kedai dengar..malu siottt semua pandang dia..jatuh saham aku.. Q aishhh ko memang tak boleh bawa majlis langsung..ok fine aku tahu aku salah..Erma Fatima tu artist n producer filem bukan penyanyi..tapi nama dia dekat-dekat dengan nama Erma Fatima..memang malu aku kene gelak..siottttttt punyer budak..
 
Dengan nada geram aku pun soal Q samaade dia kenal dengan anak Yusni Jaafar atau tak...dia mengaku dia pun tak tahu..then selang 3 minit terserempak dengan Taylor Swift (bukan nama sebenar) yang dari tadi mencari-cari barang keperluannyer..ntah ape yg dia cari aku tak tahu..katanyer nak belikan hadiah for somebody in her heart..huhu kelas ko Jah.. hehehe.. kitaorang pun tanya soalan yang sama pada Taylor Swift..siapa anak Yusni Jaafar..dengan selambanyer  dengan muka yakin dia menjawab Jaafar Onn.
 
So ape lagi aku dengan Q berdekah dekah gelak bila dengar Jaafar Onn jawapan dari mulut Taylor Swift..aku nak cover punyer pasal aku g kat belakang patung pakaian n aku gelak sampai keluar air mata..bergoyang-goyang patung tu aku buat sampai nak tercabut rambut palsu patung tu gara-gara nak menahan gelak..si Q tak payah cakap lah bersepah-sepah dia gelak depan muke si Taylor Swift  ..muke si Taylor Swift dah blushingg n tebal seinci agaknyer masa tu..sumer orang kat situ pandang kami ..macam melihat orang gila..aishhhh..i m stil normal ok..
 
balik je kolej aku terus pergi rumah pakcik GOOGLE..aku taip anak Yusni Jaafar kat engine search..barulah aku teringat siapa nama sebenar anak Yusni Jaafar yang nyanyi lagu tajuk dia 'angan-angan' tu..damn.. Raja Ema bukan Erma Fatima..salah orang dahhh..

 akhirnya semua persoalan diminda terungkai..nah ni skema jawapannyer kalau siapa-siapa yang tak kenal dengan orang-orang dibawah ni memang saja lah..huhuhuhu.
 
 
 
ni dia Allahyarham Yusni Jaafar (al fatihah)
 



ini dia Raja Ema anak Yusni Jaafar..suke tengok dia gedik-gedik atas pentas...hahaha
 
 
 ni dia Erma Fatima, producer n pelakon filem
 
ni jawapan yang totallly out..ni Jaafar onn takde kene mengena ngan Yusni Jaafar..hahahha
 
p/s: sebelum tutup entry ni korang layan r dulu lagu angan-angan..lagu feveret zaman mak aku dulu-dulu..hehehe..layannnnn..
 
 

2 ulasan:

Bee Shaz wals said...

ziarah baca new entri..hahhahahaa so funny lah en fit.pandainya create story best tersenyum sampai telinga da ni..good job en fit

Dari Mata Pena Seorang Insan Biasa said...

thanks sudi singgah en shaz..hahahaa saja je buat joke..nanti singgah lah lagi ye..

I Believe What I See

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Hak milik sepenuhnya Norfitri Abdullah Sani/Rawang Selangor