Followers

aku adelah ape yang aku fikirkan..

 


selamat malam semua..makkk aiiiihhh rindunyer ku tak terkira..tatkala melihat blog ini berseri-seri didekorasi oleh somebody yang comel lagi baik hati..love u n miss u so much..lama rasanyer jari jemari runcingku tidak warming up untuk menulis entry buat makanan blog ku ni..kesiannyer dia mungkin dia kehausan dan kelaparan... i am sorry my dear blog..insyaALLAH bila saya dah selesai semua tanggungjawab saya, saya akan berikan nafkah secukupnyer buat awak..adeiiiiihhh ape aku merepek ni..tapi tak kira juga walaupun kau tidak bernyawa..aku nak minta maaf gak kat kau wahai si blog ku yang tercinta..

hari ni aku happy sangat2..firstly, sebab masa aku tgh breakfast pagi tadi sambil membelek-belek surat khabar KOSMO..tiba2..jeng jeng jeng..mata aku tertumpu pada berita tentang artikel program aku yang bakal berlangsung 19 haribulan 2 ni..ALHAMDULILLAH..syukur nampaknyer usaha aku semakin menampakkan hasil..walaupun buzy memanjang mengalahkan menteri  (ayat cik adik yang selalu geram merindui abangnyer) namun akan ku buktikan aku mampu melakukannyer tanpa mengabaikan tanggungjawab ku yang lain hehehe..buat cik adik yang tgh sejuk dilanda winter disana abang minta maaf kerana selalu mencuri masa kita bersama..terima kasih juga kerana memahami tanggungjawab dan menyokong kerja-kerja abang..

Bukan senang nak menjalankan tanggungjawab sebagai student, pada masa yang sama juga aku memegang jawatan lain. walaupun kerja-kerja yang aku lakukan sukarela tanpa dibayar gaji seciputtpun namun aku happy jalankan tanggungjawab sosial..kerana yang penting bagi aku adalah pengalaman dan kepuasan menempuh cabaran..barulah seronok bila hidup kita penuh dengan cabaran..cabaran yang mengajar kita erti susah payah dan sentiasa menghargai pengorbanan..orang yang takut risiko sahaja yang suka beri alasan.. at the end of the day..orang-orang seperti ini hanya tahu menuding jari dan berkata-kata seperti tin kosong..kadang-kadang biasalah bila buat kerja ade masa kena puji tak kurang juga kene kritik yang berdas-das macam peluru machine gun..kalau tak tahan mahu boleh bikin gaduh..mana taknyer buat salah sikit kene marah, kene reject, kene condemn..kalau fikirkan siapa tahan untuk buat kerja untuk dimarah dan dicaci..tapi bagi aku itu dah jadi makanan biasa..sakit memang sakit woo..tapi semakin aku di condemn semakin itulah aku akan bangkit untuk buktikan pada semua yang aku pun boleh bagi yang terbaik dan menyumbangkan khidmat bakti..yang penting aku buat kerja ikhlas dan kalau kene marah dan kritik tu aku pertimbangkan sebagai cabaran untuk aku bangkit semula..pesanan untuk pembaca semua dan untuk diri aku yang kerdil ini..
" IF SOMEONE STRONG ENOUGH TO BRING YOU DOWN, SHOW THEM YOU ARE STRONG ENOUGH TO GET UP"..
ini adalah ayat motivasi yang selalu aku sematkan bila diriku diperlekehkan dan ditahigigikan..




akhirnya..artikel keluaran pertama..ALHAMDULILLAH..senyum lega :)


 

2 ulasan:

Bee Shaz wals said...

assalamualaikum fit.entri yang menarik..seronok membacanya.then second tahniah atas usaha fit.semoga terus menyumbang bakti yea..sungguh bersemangat fit ni hahhahaha
good lucky for ur event

Dari Mata Pena Seorang Insan Biasa said...

thanks so much coz always support me..nanti klo dtg malaysia dtglah ke event kami..freejer event ni semua dialu-alukan datang:)

I Believe What I See

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@Hak milik sepenuhnya Norfitri Abdullah Sani/Rawang Selangor